TUOTTEET

Sähköpostiosoite

Sukuseuran jäsenillä on mahdollisuus hankkia kaltiainen.fi -päätteinen sähköpostiosoite hintaan 12,00 €/vuosi.

Sukuviiri

Sukuseura sai oman viirin 1982. Sukuneuvosto keräsi ehdotuksia ja ideoita muutaman vuoden ajan, ja viimein päädyttiin aiheeseen, jossa keskeisenä on hiilloksella paistuva ohut leipä. Lopulliseen muotoonsa sukuviirin suunnitteli suvun jäsen taidegraafikko Heikki Kukkonen.

Sana kaltiainen merkitsee juuri happamattomasta taikinasta leivottua, hiilillä paistettua leipää. Viirissä valkoinen yläosa symbolisoi taivasta, musta alaosa maata, punainen pykäläkuvio hiillosta, musta kuvio hiilloksen yläpuolella leipää, kaltiaista.

Suku on asunut yli 200 vuotta Pohjois-Karjalassa, joten viirin musta ja punainen viestivät myös Karjalasta. Mustan maan voisi ajatella symbolisoivan myös suvun maanviljelijäperinteitä. Leivän väri taas on musta tyylisyistä, se ei merkitse karrelle palamista, tyylisyistä leivän muotokin on geometrinen.


Kaltiaisten sukuviirejä on jatkuvasti saatavilla hintaan 25,00 € / kpl.


Sukukirja

"Kaltiaista kaikenlaista" on ilmestynyt vuonna 2000. Lehtori Martta Hytösen johtamaan sukukirjatoimikuntaan kuuluivat: päätoimittaja Anja Kangas, dokumentoija Sirkka Kaltiainen-Ripatti, luotsi Taisto Kaltiainen ja tuotantoteknikko Paavo Kaltiainen.

Kansikuva, Koitereen Lammassaaresta on taidegraafikko Heikki Kukkosen tekemä ja taitto ja painovalmistelu tuotepäällikkö Matti Kaltiaisen käsialaa. Kirjassa on tarinoita ja tietoja molemmista sukuhaaroista.

Kirjoja on saatavana hintaan 27,00 € / kpl.